Сценография

Това, което ще видите тук не е свързано с арборизма, но е намерило своето място в сайта, защото е красиво. Красотата се оказа достатъчно условие.
Бамбукът не е дърво, а трева. Тук, дами и господа, ще споменем именно бамбука. Това растение е от семейство житни, от което семейство са и тревите в тревния килим. Всъщност, всичко това има нещо общо и с арборизма. Чуйте! Миро, освен по дървета, веднъж се е катерил и по бамбуци в една бамбукова горичка в България. Преди много години тя е била засадена от един от едновремешните царски градинари. Бамбукът в тази гора е от онези, гигантските студоустойчиви видове, с височина на стеблата до 18 метра и дебелина в основата, колкото бирена бутилка. Свидетели разправят, че онова катерене не е било даже арборизъм, а направо акробатика, въпреки че вероятно слуховете са преувеличени.
Представените снимки са от две места. Едното е зала България, а другото – централното фоайе на Природонаучния музей в София. Музеят и залата бяха аранжирани от Мирослав с живи бамбуци по случай две специални събития.

 

Copyright 2013 Arborist - Miro Design by Vanya